Příležitost pro Mladou Boleslavprosinec 2016

Vždy mi je líto, když někde vidím poutač „Mladá Boleslav – brána do Českého ráje". Připadá mi to trochu dehonstující. Je snad Mladá Boleslav předsíní, ne příliš vábnou, před Českým rájem, kterou lze jen projet. To není! Mladá Boleslav i celé Mladoboleslavsko má cestovnímu ruchu co nabídnou. Jsme město a nejen město, ale i jeho okolí, které je atraktivní pro návštěvníky. Není vůbec žádný důvod netrávit zde dovolenou. Zároveň pro cestovní ruch je dobré ,když místo má takzvaný „ genius loci". A to my máme! Vždyť žijeme v místě kde se zrodila a na rozdíl od jiných zůstala česká technická tradice. Jsme místem, kde stále platí pořekladlo o zlatých českých ručičkách. Ještě jako náměstek hejtmana v jehož kompetenci byl cestovní ruch, jsem podnikl kroky k založení destinačního managementu Mladoboleslavsko. Základy jsou položeny a je teď na Mladé Boleslavi, jak se k této výzvě postaví. Já jsem samozřejmě připraven pomoci. Je potřeba vždy mít na paměti, že cestovní ruch je významným hospodářským odvětvím, které zaměstnává velký počet pracovních sil, a zároveň přispívá k diverzifikaci hospodářské činnosti a to my na Mladoboleslavsku, které je poměrně hodně orientováno na automobilový průmysl, potřebujeme. Vždy, když o cestovním ruchu hovořím či píši, zdůrazňují také další aspekt. Investice do turistické infrastruktury slouží návštěvníkovi jednou, ale domácímu může, pokud je chytře udělána, sloužit 365 dní v roce. Osobně se považuji za mírného optimistu a věřím, že si město nenechá tuto výzvu proklouznou mezi prsty.

Mgr. Karel Horčička, zastupitel ČSSD