Doprava houstne

Mladá Boleslav je město automobilů, bohužel i ve smyslu hustoty dopravy ve městě. S přibývajícími automobily se město v určitých hodinách stává neprůjezdným. Dopravě sice hodně pomohla severovýchodní tangenta, která odlehčila zvláště centru města. Bohužel doprava zesílila ve směru na Jičín, kde by si křižovatka u Řepova zasluhovala kruhový objezd i na Českou Lípu. Právě na trase ve směru na Českou Lípu se v poslední době stávají velice závažné dopravní nehody. Nebezpečná křižovatka u zahradnictví v Debři byla přebudována na kruhovou, a to i díky apelu zastupitelů za ČSSD a senátora Jaromíra Jermáře, který v této věci přímo interpeloval ministra dopravy. Jako další nebezpečná křižovatka se nyní ukazuje křižovatka u Tesca. V poslední době právě zde dochází k vážným dopravním nehodám se zraněním. Rozlehlost křižovatky přímo volá k úpravě, například pomocí zbrzďovacích ostrůvků. Jako zastupitel budu jednat a interpelovat pro zlepšení bezpečnosti a plynulosti dopravy právě v těchto  lokalitách.

Přemysl Sezemský, zastupitel za ČSSD