Chybí učitelé, chci pro ně pobídkový systémsrpen 2017

Mladoboleslavské základní školy pociťují nový výrazný problém-chybějí učitelé. I přes loňské navýšení učitelských platů a plánované postupné zvyšování zdrojů na odměňování dochází k dalšímu odlivu učitelů, a řada škol nyní řeší, kdo je v září nahradí. Během diskuze s některými řediteli vyplynulo, že by podobný program jakým je letos schválená podpora městských strážníků spočívající v motivačním náborovém příspěvku a přednostním přidělování bytů, měl být připraven i pro učitele a mohl by tak pomoci nalákat je i z jiných krajů a měst. Zcela souhlasím! A na jednání zastupitelstva budu prosazovat jeho rozšíření právě pro pedagogy. Nezastírám, že se tím pobídkový systém městu prodraží a částečně tak bude suplovat roli státu. Ale pokud si mám vybrat, zda vynaložit peníze z městského rozpočtu na nový květinový záhon či dotace pro profesionální fotbalisty proti motivačnímu programu pro učitele, bez váhání volím podporu pedagogům. Všichni mluví o vzdělávání jako o prioritě, zejména s ohledem na naše děti. Máme možnost ukázat, že nejde o frázi, ale vážně myšlený směr.

Mgr. Jiřina Hančarová, zastupitelka ČSSD, předsedkyně Komise RM pro výchovu a vzdělávání